OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2020. december 29., kedd 11:09

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. december 29., kedd (OS) - Támogatás helyett megszorítást készített elő a kormány a katásoknak 2021-re!

        A 2020-as év rendkívül megviseli a gazdaság valamennyi szereplőjét azonban a kis- és középvállalkozások még inkább ki vannak téve a válságnak. A kormány pedig ennek tudatában akarja büntetőadóval sújtani az egyéni vállalkozásokat, a kata szerint adózókat az új évben.
     A KSH adataiból az derült ki, hogy még az idei gazdasági válság ideje alatt is megnövekedett az egyéni vállalkozások száma. Ennek azonban nem az az oka, hogy a kormány olyan jó feltételeket teremtett volna a vállalkozás-indításhoz, hanem az, hogy a munkavállalók az érdemi kormányzati támogatás hiányában csak ebben a formában tudják biztosítani a megélhetésüket. Ugyanis most, amikor a kis- és középvállalkozások a talpon maradásért, a dolgozók pedig a munkanélküliség elkerüléséért küzdenek, az egyéni, a kata szerint adózó vállalkozások létrehozása jelent segítséget sokak számára mindkét oldalon.
     Nem elég, hogy a cégek és a dolgozók a kormánytól csak szűkmarkú támogatásra számíthattak az év során, már ha egyáltalán számíthattak, de januártól még büntetőadóval is akarják sújtani a katás vállalkozókat.
     Az az Orbán-kormány, amely fennhangon hirdeti magáról, hogy az adóemelések ellen van, éppen egy gazdasági válság kellős közepén növelné meg brutális módon a kisvállalkozók terheit. Nemhogy segítenék őket, hanem még a földre is lökik azt, akinek eddig még sikerült talpon maradnia 2020-ban.

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.