OS Országos Sajtószolgálat
2023. február 4. szombat
Ismertető


2020. december 29., kedd 16:39

A Pro Missa Tridentina Alapítvány közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. december 29., kedd (OS) - Tévedések cáfolata egy Egyesületi közleményben A közlemény december 26.-n, Urunk születésének ünnepkörében jelent az OS-n.

    Gyakorló katolikusként, teológusként az embert a sírás kerülgeti egy ilyen, a Katolikus Anyaszentegyházat tönkretenni akaró közleménytől, mely hemzseg a hamis értelmezéstől, a hamis premisszáktól. Az egyesület ökumenikus és sok protestáns tagja van, így meg kell állapítani, hogy akik eretnekségben leledzenek, azok ne akarják megreformálni a katolikus Anyaszentegyházat, hanem hagyják meg a tagjainak.
Hamis premissza:    
"több római-katolikus pap panaszkodik a túlterheltségre hivatkozva". Nos saját tapasztalatunk alapján tudjuk, hogy csak azok panaszkodnak, akik ’nem akarnak dolgozni’, akik munkahelynek, megélhetésnek, és nem hivatásnak tartják a katolikus papságot. Akik hivatásból jelentkeztek a szemináriumba, azok nem panaszkodnak.
Akkor lássuk a kéréseket:
1. Nős papság: ősegyház ismerte házas papság az, de a Szent Józsefi tisztasággal, nemiség nélkül, ezáltal gyermek (utód) nélkül,
2. Női papság: Az egyházi rend szentségének jellemzője az, hogy magát Krisztust a főpapot, mint vőlegényt jeleníti meg [akinek a jegyese az Egyház]. Ez így bennfoglaltan a homoszexualitás, a homo házasság elismerése is lenne,
3. Világiak tan terjesztése: ez értelmezhetetlen, mert jelenleg a világiak is terjeszthetik [hittanár, hitoktató, stb.] az evangéliumot, amennyiben rendelkeznek a katolikus Anyaszentegyháztól Missio Canonica-val.
     Kiadó: Pro Missa Tridentina Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.