OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2020. december 29., kedd 16:40

A Pro Missa Tridentina Alapítvány közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. december 29., kedd (OS) -

    4. Szertartások légköre: a Szentmise Krisztus kereszthalálának (áldozatának) a vértelen megismétlése (bemutatása) a mindenkori pap által (a hívek csak résztvevők a liturgiában, mint a keresztáldozat során a Golgotán), így egy áldozati "rendezvényen" semmilyen oldottabb légkör nem fogadható el, ellentétben más új pünkösdista egyletekhez hasonlóan.    
A fiatalság megnyerhető, mert ezt számtalan eset tanúsítja (elsősorban az USA-ban), ha a római-katolikus Anyaszentegyház visszatér a gyökereihez, a szenthagyományhoz.
5. Pártpolitika: ezzel egyet tudunk érteni. Az egy nemzethez tartozás érzését a katolikus közösségen – Krisztus egyetlen egyházán – belül jó szívvel támogatható részünkről.
6. Látványos rendezvények: ezzel is egyet tudunk érteni. Pl. a Szent Korona és Szent Jobb országjárása elmélyítheti a katolikus hitet, ezen belül az egy (magyar) nemzethez tartozás érzését.
Azzal is egyet tudunk érteni, hogy megújulás nélkül – nem térvesztése lesz a római-katolikus Anyaszentegyháznak, hanem – olyan válság következik be, hogy közel lesz/van a katakomba liturgia bemutatásának a lehetősége. Ezen viszont csak és kizárólag a krisztusi tanításhoz és gyökerekhez való visszatérés segíthet, és nem a további protestantizálás.
Szent X. Piusz pápa könyörögj érettünk!

     Kiadó: Pro Missa Tridentina Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.