OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2020. december 30., szerda 08:25

Az Állami Számvevőszék közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. december 30., szerda (OS) -

        Domokos László rávilágított: "a változások közepette sem veszítettük szem elől, hogy feladatunk a közpénzügyi helyzet javítása, amelyhez a bizonyítékokon alapuló ellenőrzési megállapítások, illetve szakembereink tényekre alapozott következtetései adják a kiinduló alapot. A számvevőszéki munka célja alapvetően nem a hibakeresés, vagy az elmarasztalás, hanem a tények rögzítése, ezáltal a közpénzügyek fejlesztése, valamint az eredmények fenntartásának támogatása" – világított rá az ÁSZ elnöke. Az elmúlt években elvégzett szervezeti, szakmai, módszertani, illetve technológiai fejlesztések mind ahhoz járultak hozzá, hogy az ÁSZ képes legyen válaszokat adni a 21. század, vagyis a digitalizáció korának kihívásaira. "Mindez azt is eredményezte, hogy felkészülten fogadtuk a világjárványt, képesek voltunk reagálni a váratlan változásokra" – összegzett Domokos László.
     2020-ban az Állami Számvevőszék 217 jelentést hozott nyilvánosságra, az ellenőrzések 1560 szervezetet érintettek. 2019-ben 1350, 2018-ban pedig 806 szervezetet ellenőrzött az ÁSZ – idézte fel az ÁSZ elnöke. Felhívta a figyelmet arra is, hogy a jelenleg folyamatban lévő ellenőrzések további 8600 szervezetet érintenek. "Mindez azt mutatja, hogy két év alatt megtízszerezzük az értékelt szervezetek számát, ami rendkívül dinamikus hatásnövekedést jelez" – mutatott rá Domokos László.

     Kiadó: Állami Számvevőszék

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.