OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2020. december 30., szerda 08:42

A Magyar Békekör Egyesület közleménye
    Budapest, 2020. december 30., szerda (OS) - Mit hozzon 2021?

        Egészséges Új Évet kíván a Magyar Békekör a magyar népnek és a világ minden népének! Kívánjuk, hogy a koronavírus-járvány csak rossz emlék maradjon, s az élet mielőbb normalizálódjék! Jó lett volna, ha széthúzás helyett összefogott volna a világ a vírussal szemben, mely milliók életét oltotta ki! Ideje tanulni a leckéből, mert nem ez lesz az utolsó kihívás! Közös cselekvés híján az emberiség léte kerülhet veszélybe. Kövessük a történelmi jó példát! A 75 évvel ezelőtti orosz-amerikai-brit együttműködést, mely a győzelem záloga volt a gonosszal szemben. Ideje volna felidézni Roosevelt elnök kooperatív szellemiségét, és abbahagyni az ellenségeskedést, mert sehová sem vezet! Elvárjuk az USA új elnökétől, hogy hazája érdekében is építse, ne pedig rombolja a nemzetközi kapcsolatokat! Tartsa tiszteletben a szerződéseket, békénk és biztonságunk alapját! Ne fordítson hátat az ENSZ-szervezeteinek! Reálpolitikát várunk Amerika új elnökétől! Vegye tudomásul, hogy felnőtt a világ, s gyámkodás helyett egyenjogúságra tart igényt. Elvárjuk, hogy Oroszország és Kína kitartson békepolitikája mellett, ne veszítse türelmét az elszaporodó provokációk láttán! Bizonyítsák, hogy nem saját hegemóniájukat akarják rákényszeríteni a világra a letűnő helyett, hanem utat nyitni szabad fejlődésének! Közös érdekünk a szabadság, a békés, egyenjogú együttműködés. Kívánjuk, hogy hazánk hidat verjen országok és népek közé, szankciók, embargók, s falak helyett! Hogy a magyar név újra szép legyen

     Kiadó: Magyar Békekör Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.