OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2020. december 30., szerda 10:01

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. december 30., szerda (OS) - Az LMP legalább 4%-os nyugdíjemelést követel – ne a nyugdíjasok hitelezzenek az államnak!

        Az LMP szerint elfogadhatatlan, hogy a kormány, még az MNB becsléséhez képest is alul tervezi az inflációt, amikor a nyugdíjak emeléséről van szó, ezért Magyarország Zöld Pártja azt követeli, hogy a kormány már januárban igazítsa az emelést a várható dráguláshoz.
     Néhány napja jelent meg az MNB 2020 decemberi inflációs jelentése, melyben a jegybank úgy kalkulál, hogy 2021-ben 3,8-4 százalékos lesz az infláció és ezen belül az élelmiszerek ára 4,6 – 4,8 százalékkal drágulhat.
     A kormány ugyanakkor január elsejével csak 3 százalékkal emeli a nyugdíjakat, miközben például az autópálya matricák ára 3,9% százalékkal emelkedik január elsejétől, a 2020 augusztusi 12 hónapi infláció alapján.
     A kormány az elsődlegesen a barátainak címzett karácsonyi ajándékozás keretében közel 1000 milliárd Ft-ot osztott szét. Az viszont eszébe sem jutott, hogy segítsen a járványhelyzet által leginkább sújtott nyugdíjas társadalomnak. Minimum azzal, hogy a ténylegesen várható infláció mértékével emeli a nyugdíjakat és nem ismétli meg azt, amit idén és tavaly is elkövetett, amikor majdnem az egész évben ingyen használta a nyugdíjasoknak járó pénz egy részét.

     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.