OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2021. január 6., szerda 09:37

A Magyar Hollywood Tanács Egyesület közleménye
    Budapest, 2021. január 6., szerda (OS) - Zukor Adolph-emléknap a Paramount Pictures alapítójának születésnapján. A Magyar Hollywood Tanács a Ricsén, 147 éve született filmmogulról emlékezik meg.

    A Magyar Hollywood Tanács elnöke, Bokor Balázs hangsúlyozta, hogy Zukor Adolph a Hollywood-i filmgyártás létrehozásának meghatározó alakja. A Tanács által nemrég róla készített "Ricsétől Hollywoodig" című film jól mutatja be azt, hogy Zukor sohasem felejtette el magyar gyökereit, mindig büszke volt magyarságára. A Tanács éppen ezért küldetésének tartja Zukor és a többi hollywoodi magyar emlékének megőrzését. Nem véletlen az, hogy a filmmogul szülőhelyén bontotta zászlaját 2017-ben a Magyar Hollywood Tanács. A helyi Zukor Adolph Művelődési Házban elhelyezett emléktábla minden évben alkalmat kínál arra, hogy széles körben elevenítsék fel Zukor emlékét. Idén a COVID-helyzet ezt nem teszi lehetővé, ezért a Tanács, ismert filmesek részvételével zoom-konferencián emlékezik a nagy magyar stúdióalapítóra. A Tanács kapcsolatban van Zukor Los Angelesben élő leszármazottjaival is, akik örömmel veszik, hogy rokonukat komoly figyelem övezi szülőhazájában. A Tanács szakmai elismerése, a Zukor Adolph-díj – amelyet eddig egyebek között Herendi Gábor, Rófusz Ferenc, Káel Csaba, Koltai Róbert kapott meg – 2021 tavaszán is megvalósul, már érkeznek az ajánlások. A Tanács nagyon büszke arra, hogy sikerült Zukor nevét Magyarországon is egyre népszerűbbé tennie.
    
     Kiadó: Magyar Hollywood Tanács Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.