2024. április 20. szombat

2021. január 6., szerda 09:37

A Magyar Hollywood Tanács Egyesület közleménye
    Budapest, 2021. január 6., szerda (OS) - Zukor Adolph-emléknap a Paramount Pictures alapítójának születésnapján. A Magyar Hollywood Tanács a Ricsén, 147 éve született filmmogulról emlékezik meg.

A Magyar Hollywood Tanács elnöke, Bokor Balázs hangsúlyozta, hogy Zukor Adolph a Hollywood-i filmgyártás létrehozásának meghatározó alakja. A Tanács által nemrég róla készített "Ricsétől Hollywoodig" című film jól mutatja be azt, hogy Zukor sohasem felejtette el magyar gyökereit, mindig büszke volt magyarságára. A Tanács éppen ezért küldetésének tartja Zukor és a többi hollywoodi magyar emlékének megőrzését. Nem véletlen az, hogy a filmmogul szülőhelyén bontotta zászlaját 2017-ben a Magyar Hollywood Tanács. A helyi Zukor Adolph Művelődési Házban elhelyezett emléktábla minden évben alkalmat kínál arra, hogy széles körben elevenítsék fel Zukor emlékét. Idén a COVID-helyzet ezt nem teszi lehetővé, ezért a Tanács, ismert filmesek részvételével zoom-konferencián emlékezik a nagy magyar stúdióalapítóra. A Tanács kapcsolatban van Zukor Los Angelesben élő leszármazottjaival is, akik örömmel veszik, hogy rokonukat komoly figyelem övezi szülőhazájában. A Tanács szakmai elismerése, a Zukor Adolph-díj – amelyet eddig egyebek között Herendi Gábor, Rófusz Ferenc, Káel Csaba, Koltai Róbert kapott meg – 2021 tavaszán is megvalósul, már érkeznek az ajánlások. A Tanács nagyon büszke arra, hogy sikerült Zukor nevét Magyarországon is egyre népszerűbbé tennie.

Kiadó: Magyar Hollywood Tanács Egyesület