OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető


2021. január 6., szerda 12:05

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. január 6., szerda (OS) - A kormánynak azonnal meg kell oldania a debreceni szülészeti klinikán kialakult helyzetet!

    A megfelelő szakmai egyeztetéseket és a szakma véleményét mellőző fideszes törvénykezésnek ismét súlyos következményei lettek. A debreceni Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika dolgozói ugyanis úgy döntöttek, hogy megszüntetik a "fogadott" orvos és szülésznő rendszerét. Mindezt azért, mert a kormány nem teremtett tiszta viszonyokat az egészségügyben és a klinika munkatársai úgy gondolják, hogy csak így tudják elkerülni a hálapénzes esetek gyanúját.

A hálapénzt meg kell szüntetni, éppen ezért a kormánynak egyértelmű viszonyokat kell teremtenie az egészségügyben! Ehhez a Fidesznek minden eszköz a rendelkezésére áll, de mégsem végezte el a feladatát.

A kialakult eset miatt ezért Kásler Miklóshoz fordulunk, annak érdekében, hogy megtudjuk, miért nem tisztázták még január 1-je előtt a pontos eljárásrendet? A miniszter a bejelentés előtt tudott már a szülészeti klinika kollektívájának döntéséről? Történt egyeztetés a minisztériummal? Mit tesz a kormány a helyzet megoldásának érdekében?

Már két minisztérium is felelős az egészségügyi rendszerért, de továbbra is csak a káosz látszik. Kapkodás és átgondolatlanság jellemzi a kormányzati döntéseket, ami nehéz helyzetbe hozza az egészségügyi dolgozókat - és jelen esetben a kismamákat is.
    
     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.