2021. január 21. csütörtök

2021. január 6., szerda 12:37

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2021. január 6., szerda (OS) - A szokásos feneketlen káosz jellemzi az egészségügyi dolgozók oltását is - A pánikkormány képtelen a lopáson kívül bármit megszervezni

A Magyar Orvosi Kamara közlése szerint szervezetlenség és átláthatatlan ügymenet jellemzi az egészségügyi dolgozók koronavírus elleni oltásának menetét. Hiába magyarázta Orbán Viktor decemberben, hogy ha egy hétvége alatt kellene mindenkit beoltani, akkor erre is képesek lennének, ez szokás szerint hazugság. A tapasztalatok szerint többszörös akadálypályán kell átküzdeniük magukat az egészségügyi dolgozóknak, órákig tartó telefonálással és gyakran nem működő online felületekkel körítve.

A Demokratikus Koalíció szerint hihetetlen, hogy még az egészségügyi dolgozók oltását is a szokásos feneketlen káosz jellemzi. Nagyon úgy fest, hogy a pánikkormány a lopáson kívül képtelen bármit megszervezni, ami meglehetősen siralmas annak tükrében, hogy még a vakcinákról is az Európai Unió gondoskodott. Mi, európai magyarok káosz helyett szervezett, áttekinthető oltási rendet követelünk és kiemelt figyelmet az egészségügyi dolgozóknak, akik nap, mint nap a frontvonalban harcolnak mindannyiunkért.

Barkóczi Balázs
A DK szóvivője