OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2021. január 6., szerda 13:26

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2021. január 6., szerda (OS) - Azonnali 50 ezer forintos rendkívüli támogatást kell adni a nyugdíjasoknak!

    Hiába a válság, az Orbán-kormány úgy döntött, hogy egyetlen forinttal sem emeli meg 2021-ben a 28 500 forintos nyugdíjminimumot. Ezzel továbbra is a Gyurcsány-kormány az utolsó kormányzat, amely emelte a minimálnyugdíjat, 2008-ban. Azóta 13 év telt el, az árak emelkedtek, egy tartós egészségügyi, gazdasági és szociális krízissel néz szembe az ország, a kormány mégis semmibe veszi az időseket és másokat is. A nyugdíjminimum bebetonozása ugyanis nem csak a nyugdíjakra van hatással, hanem az aktív korúak ellátásaira, a gyermeknevelési támogatásra, az időskorúak járadékaira, a települési támogatásokra és a közgyógyellátásra is. Ez mind azért nem fog emelkedni, mert a kormány nem emeli a nyugdíjminimumot.  

A Demokratikus Koalíció szerint felháborító, hogy a kormány a válság kellős közepén hagyja cserben az embereket a gyerekektől az idősekig. A DK szerint krízishelyzetben nem az oligarchákra, az improduktív - és luxusberuházásokra kellene a költségvetési forintokat költeni, hanem éppen az elesett és védtelen emberekre: meg kellene emelni a különböző szociális támogatásokat és azonnali 50 ezer forintos rendkívüli támogatást kellene adni a nyugdíjasoknak.

Dávid Ferenc

A DK gazdasági szakértője

Dávid Ferenc sajtótájékoztatóját a DK oldalán közvetítettük.
    
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.