OS Országos Sajtószolgálat
2021. január 20. szerda
Ismertető


2021. január 6., szerda 13:30

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. január 6., szerda (OS) - Az LMP közleménye az agrárfelsőoktatásról: A magyar gazda a sivatagosodás helyett inkább sáros csizmában járna -

    Az LMP azt üzeni az új egyetemi vagyonkezelő alapítvány kuratóriumának, hogy a konvencionális nagyüzemi monokultúrás termelés technológiai reformja, mint az oly sokat emlegetett precíziós gazdálkodás, az élettudományoknak keresztelt géntechnológia nem megoldás a valódi kihívásokra. A nagy egyetemi integráció és a technológia mindenek elé helyezése nem fogja megoldani a magyar agrárium problémáit. Az új kuratórium bemutatkozása során szó sem esett a mezőgazdaság számára elképesztő kihívást jelentő ökológiai és klímaválságról. A gumicsizmára a sivatagban nem lesz szükség!

Az LMP az agrárfelsőoktatástól nem a Bonafarm, a Mészáros család vagy a Mezőhegyesi Ménesbirtok kiszolgálását várja, hanem a felkészült, a kor kihívásait kezelni tudó, önálló lábon álló gazdatársadalom megerősítését. Mi azt várjuk az agrárfelsőoktatástól, hogy használható, releváns tudással lássa el Magyarország 50 ezer családi gazdaságának tagjait, fiataljait. Ne a nagyüzemi technológiákra, a vegyipari monokultúrás mezőgazdálkodásra, hanem a sokszínű, magas minőségű, egészséges élelmiszert termelő, 50 hektáros családi gazdaságok igényeihez alakítsa oktatási portfólióját.

     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.