OS Országos Sajtószolgálat
2021. január 20. szerda
Ismertető


2021. január 6., szerda 13:30

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2021. január 6., szerda (OS) - Az LMP közleménye az agrárfelsőoktatásról: A magyar gazda a sivatagosodás helyett inkább sáros csizmában járna -

    A kor kihívásainak megfelelni kívánó agrárfelsőoktatásnak 10 ezreket kell felkészíteni az ökológiai gazdálkodás, illetve a még összetettebb permakultúra elveinek és módszereinek megismerésére! Minden hallgatóval magas szinten meg kell ismertetni az agroökológiát! Sokkal nagyobb hangsúlyt kell fektetni a talajélet ismeretére, a talajtakarás, a takarónövények, a talajforgatás hatásaira. Az agrárfelsőoktatásban résztvevőknek a sokrétű ismeretekre nem azért van szüksége, hogy a bankszektorban is megállják a helyüket, hanem hogy a tudomány eredményeit alkalmazni tudó, a gazdálkodás ökológiáját és ökonómiáját egyaránt ismerő, sikeres, önálló, illetve családi gazdálkodóvá váljanak. Mi reméljük, hogy a következő generációk gazdálkodói is gumicsizmát húzhatnak még Magyarországon!

Schmuck Erzsébet,
az LMP társelnöke

Hohn Krisztina
országgyűlési képviselő (LMP frakció)

     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.