OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2021. január 6., szerda 14:26

Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom közleménye
    Budapest, 2021. január 6., szerda (OS) - A bruttó 300.000 forintos minimálbér a szocializmus felé tett első lépés - Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom elképesztőnek tartja, hogy munkavállalók, a munkaadók és a kormány képviselőinek trojkája a mai napig nem tudott megállapodni a 2021-es minimálbéren.

    Az említettek jelenleg folytatott vitája valójában pitiáner huzakodás 1-2 ezer forinton. A vírusválság ugyanis nem a bérek szinten tartását, esetleg csekélyke javítását, hanem drasztikus emelését indokolja, nyilván a közterhek fajlagos csökkentésével egyidejűleg.
Az IgenSzolidaritás a minimálbér azonnali megduplázását indítványozza, s országgyűlési képviselője, Székely Sándor határozati javaslatot fog benyújtani, amelyben az országgyűlés felhívná a kormányt a minimálbér bruttó 300.000 forintban való meghatározására.
    
     Kiadó: Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.