OS Országos Sajtószolgálat
2021. január 16. szombat
Ismertető


2021. január 6., szerda 15:31

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2021. január 6., szerda (OS) - A Fidesz felelőtlen viselkedése veszélybe sodorja a járvány elleni védekezést

    A járványügyi szabályok betartásával kapcsolatban továbbra is csak felelőtlenséget lehet látni a Fidesz körül. Korábban még csak a maszkviselésre vonatkozó előírásokra tettek magas ívben a fideszes politikusok, idén azonban Bicske fideszes polgármestere szintet lépett a szabályszegésben. A városvezető ugyanis a korlátozások ellenére évértékelő beszéddel egybekötött tömegrendezvényt szervezett, ami miatt a rendőrség már eljárást is indított.

Ezzel a felelőtlen viselkedéssel a fideszes polgármester a válságkezelést, a járvány megfékezését hátráltatja, hiszen aláássa a védekezésbe, az intézkedések megalapozottságába vetett hitet.

Azonban a Fidesz ismét hallgat és nem határolódik el a politikusától. Éppen ezért felmerül a kérdés, hogy a Fidesz vezetése tudott-e a polgármester rendezvényéről? Lesz-e az ügynek következménye a párton belül? Milyen lépéseket tesznek annak érdekében, hogy az ilyen esetek a jövőben ne ismétlődhessenek meg? Amennyiben a hatósági eljárás pénzbüntetést állapít meg, azt az önkormányzat pénzéből fogják kifizetni?

Amennyiben a Fidesz továbbra sem szólal meg az esettel kapcsolatban az azt jelenti, hogy egyetért a korlátozások politikai célokból történő semmibevételével.

Az MSZP szerint azonban a járványügyi korlátozások betartása a védekezés elengedhetetlen része, amit a kormánypártnak is felelősen vállalnia kell.

MSZP
     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.