OS Országos Sajtószolgálat
2021. január 20. szerda
Ismertető


2021. január 7., csütörtök 09:50

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye
    Budapest, 2021. január 7., csütörtök (OS) - Szén-dioxid-kibocsátás csökkentést itt és most! -

    Ha nem csökkentjük jelentősen a szén-dioxid kibocsátást, akkor az emberiség nem tud alkalmazkodni a globális felmelegedéshez – erősítették meg amerikai és kínai tudósok kutatásai az LMP eddig is hangoztatott álláspontját.

A Texasi A&M Egyetem klímakutatói a kínai Nankingi Egyetemen dolgozó kollégáikkal kiszámolták, hogy a már a levegőben lévő szén-dioxid miatt 2,3 Celsius-fokkal emelkedhet a globális átlaghőmérséklet.
Ez azt jelenti, hogy ha nem teszünk érdemben a klímaváltozás negatív hatásai ellen, nem csökkentjük drasztikusan a szén-dioxid kibocsátást, akkor az emberiség nem tudja megállítani a globális felmelegedést, és ez katasztrófához vezet.

Most még nincs veszve minden, viszont cselekedni kell. Az LMP pártcsaládjával, az európai zöldekkel egyetértésben követeli 2030-ig a 65 százalékos szén-dioxid csökkentést, és 2040-ra a klímasemlegesség elérését. A 2022-es választás többek között arról is dönt, hogy lesz-e valódi klímatörvénye Magyarországnak, és önálló klímaügyi minisztériuma. Ehhez kormányváltás kell, mert a Fideszre nem számíthatnak a magyar emberek.

Schmuck Erzsébet,
az LMP társelnöke

     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.