OS Országos Sajtószolgálat
2021. január 20. szerda
Ismertető


2021. január 7., csütörtök 13:16

Az LMP - Magyarország Zöld Pártjának közleménye
    Budapest, 2021. január 7., csütörtök (OS) - Megdöbbentő események zajlottak az Egyesült Államokban -

    Először is szögezzük le. Politikai közösségünk elítéli az erőszakot és elutasítja a hatalom megdöntésére irányuló erőszakos cselekedeteket. Ez az alapvetés.

De az is legyen világos mindenki számára, hogy ide vezet a populista jobboldali, “konzervatív" politika. Annak, ahogy Donald Trump amerikai elnök tevékenykedett az elmúlt években, elkerülhetetlen végkifejletévé váltak a tegnapi események.

A népet hergelő populizmus, a gyűlöletkeltés, a legaljasabb nacionalizmus, a demokrácia intézményeibe vetett bizalom aláásása, az állandó “fake news"-ozás, a szabadságjogok sárba tiprása, a felelőtlen hazudozás vezetett ide.

Tegnap bebizonyosodott az is, hogy akik konzervatívként csak az uszítás politikájában hisznek és megkérdőjelezik mások nemzethez való tartozásának jogát, valójában semmilyen demokratikus hagyományt, intézményt és értéket nem tisztelnek.

A tegnapi puccskísérlet valójában egy politikai rendszer weimarizálódásának végkifejlete. Ezt nem szabad engedni, ez ellen kell küzdeni mindennap. Ezért kell leváltani 2022-ben a Trumphoz hasonló populista, demagóg magyar kormányt. A demokratikus ellenzék pártjai ezen dolgoznak.

Schmuck Erzsébet, Kanász-Nagy Máté
az LMP társelnökei

     Kiadó: LMP - Magyarország Zöld Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.