OS Országos Sajtószolgálat
2021. január 20. szerda
Ismertető


2021. január 7., csütörtök 13:28

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2021. január 7., csütörtök (OS) - A kormány a munkahelyek védelmén spórolt, miközben tovább gazdagította a milliárdos oligarcháit

    A GKI Gazdaságkutató Zrt. elemzése is azt támasztja alá, hogy a Fidesz gyakorlatilag az összes, a válság miatt megszűnt munkahelyet megvédhette volna, ha akarja. A számok azt mutatják, hogy a Gazdaságvédelmi Alapból bőven futotta volna a dolgozók megmentésére, az MSZP által hosszú hónapok óta követelt 80%-os bértámogatás bevezetésére.

A kormánynak azonban nem számított, hogy mennyi család megélhetése került veszélybe, csupán az volt a fontos, hogy az oligarchái a válság alatt is dőzsölhessenek, tovább gazdagodjanak. Az embereknél fontosabb volt a propaganda, az űrkutatás, a Semjén-féle vadászati világkiállítás és persze a stadionépítés. Számszerűen kimutatható, hogy a kormánynak megvolt a pénze a segítséghez, Orbánék azonban inkább hagyták, hogy százezrek élete menjen tönkre.

Ha a kormány meghallotta volna az MSZP követelését és a Gazdaságvédelmi Alapból kizárólag a járvány elleni védekezésre, a családokra és a munkahelyek védelmére költött volna, továbbá, ha elfogadta volna a javaslatunkat a 80%-os bértámogatás bevezetéséről, akkor több százezer ember állását lehetett volna biztosítani.

Orbán Viktor bűne egyértelmű: tömegek megélhetését áldozta fel azért, hogy még a válság idején is biztosítsa a haverjai - és közvetetten - a saját maga további gazdagodását.

MSZP

Bővebb információ: Komjáthi Imre, az MSZP elnökhelyettese
     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.