2024. április 20. szombat

2021. január 8., péntek 11:23

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. január 8., péntek (OS) - Következetességre van szükség az oktatásügyre vonatkozó szabályozásban!

Orbán Viktor a pénteki rádióinterjújában úgy fogalmazott, hogy a kiszámíthatóság legalább olyan fontos, mint a hatékonyság, ezért nem akarják rángatni a szabályokat. Az egész ország örülne annak, ha ezt valóban komolyan is venné - a reggeli bejelentést követően különösen a pedagógusok, a szülők és a diákok.
     Maruzsa Zoltán még december közepén azt jelentette be, hogy a középiskolákban január 11-étől ismét helyszíni oktatás lesz. Az iskolák elkezdték a felkészülést a nyitásra, többek között megkezdték a tanulók étkeztetésének és kollégiumi elszállásolásának szervezését. Ezt követően január 7-én az államtitkár már arról számolt be, hogy az operatív törzs a digitális tanrend fenntartását javasolja, amit végül egy nappal később a miniszterelnök be is jelentett.
     A járvány idején a legfontosabb feladat a vírus terjedésének lassítása az emberek életének védelme érdekében. Ehhez pedig következetességre és átgondolt szabályozásra van szükség. Korábban ezért jeleztem, hogy a jelenlegi korlátozó-megelőző intézkedések fenntartását szükségesnek tartom, így az oktatás területén bevezetett óvintézkedéseken sem változtatnék egyelőre.

Kiadó: MSZP Országos Központ