OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2021. január 8., péntek 11:23

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. január 8., péntek (OS) - Következetességre van szükség az oktatásügyre vonatkozó szabályozásban!

        Orbán Viktor a pénteki rádióinterjújában úgy fogalmazott, hogy a kiszámíthatóság legalább olyan fontos, mint a hatékonyság, ezért nem akarják rángatni a szabályokat. Az egész ország örülne annak, ha ezt valóban komolyan is venné - a reggeli bejelentést követően különösen a pedagógusok, a szülők és a diákok.
     Maruzsa Zoltán még december közepén azt jelentette be, hogy a középiskolákban január 11-étől ismét helyszíni oktatás lesz. Az iskolák elkezdték a felkészülést a nyitásra, többek között megkezdték a tanulók étkeztetésének és kollégiumi elszállásolásának szervezését. Ezt követően január 7-én az államtitkár már arról számolt be, hogy az operatív törzs a digitális tanrend fenntartását javasolja, amit végül egy nappal később a miniszterelnök be is jelentett.
     A járvány idején a legfontosabb feladat a vírus terjedésének lassítása az emberek életének védelme érdekében. Ehhez pedig következetességre és átgondolt szabályozásra van szükség. Korábban ezért jeleztem, hogy a jelenlegi korlátozó-megelőző intézkedések fenntartását szükségesnek tartom, így az oktatás területén bevezetett óvintézkedéseken sem változtatnék egyelőre.

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.