OS Országos Sajtószolgálat
2021. január 20. szerda
Ismertető


2021. január 8., péntek 11:48

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2021. január 8., péntek (OS) - A pánikkormány a vállalkozókat is átveri - A bértámogatások tekintetében is sikerült Orbánéknak rugalmasan kezelni a kétharmad fogalmát

        Bár korábban hangzatos ígéreteket tett a kormány és a miniszterelnök azzal kapcsolatban, hogy a koronavírus-járvány miatt bajba jutott vállalkozásokat novemberben, decemberben és januárban  a bérköltségek kétharmadának elengedésével és átvállalásával támogatják, nem túl meglepő módon kiderült, hogy ez megint csak hazugság volt. A Magyar Közlönyben közzétett rendelet szerint ugyanis ez a kétharmad valójában csak 50%-os bértámogatást jelent.
     A Demokratikus Koalíció szerint elképesztő, hogy Orbánék milyen rutinosan és következetesen hazudnak mindenki szemébe. Szemrebbenés nélkül verik át a társadalom minden szegmensét, kivéve persze a saját kasztjukat. Újra és újra bebizonyosodik, hogy hiába minden szó, mégis hagyják megfulladni a munkáltatókat és munkavállalókat, a hazai kisvállalkozókat és a vállalkozásokból élő családokat. Mi, európai magyarok tisztességes bértámogatást és segítséget követelünk az érintett vállalkozóknak, mert nélkülük képtelenség lesz újraépíteni az ország gazdaságát.

Ráczné Földi Judit
A DK elnökségi tagja

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.