OS Országos Sajtószolgálat
2021. január 21. csütörtök
Ismertető


2021. január 8., péntek 12:22

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2021. január 8., péntek (OS) - A kormány mielőbb tájékoztassa a szülőket a középiskolai felvételik menetéről!

        Miután a lusta és tehetetlen pánikkormány hetekig bizonytalanságban tartotta a szülőket, a tanárokat és a diákokat az ünnepek utáni tanítási renddel kapcsolatban, egyelőre úgy látszik, hogy a középiskolai felvételik menetére sincsen kidolgozott tervük. Holott a felvételi eljárások, amiket majd’ minden esetben a középiskolák bonyolítanak le, hagyományosan január végén megkezdődnek. Az pedig, hogy ennek ellenére még mindig nem tudjuk, hogy a felvételik milyen formában fognak lezajlani, szülőt, diákot és tanárt egyaránt megvisel.
     A Demokratikus Koalíció ezért azt követeli a kormánytól, hogy mielőbb tájékoztassa a szülőket, a diákokat és a tanárokat, valamint az összes érintettet a középiskolai felvételi eljárás menetéről! Továbbá követeljük, hogy Orbánék dolgozzák ki a felvételik biztonságos lebonyolítását lehetővé tevő protokollt, emellett pedig az elmúlt egy év felkészülési nehézségeit figyelembe véve biztosítsanak plusz időt a diákoknak a tesztek megírására! Az ünnepeknek vége, kezdjenek el végre dolgozni!

Arató Gergely
a DK frakcióvezető-helyettese, oktatási szakpolitikusa

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.