OS Országos Sajtószolgálat
2021. január 20. szerda
Ismertető


2021. január 8., péntek 13:34

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2021. január 8., péntek (OS) - A kormány titkolja, hová tűnt közel másfél millió koronavírus-teszt - A DK bírósághoz fordul

        A DK közérdekű adatigényléssel fordult az Állami Egészségügyi Ellátó Központhoz, mert a Külügyminisztériumtól kapott több mint kétmillió koronavírus-tesztből alig 700 ezer teszttel tudtak csak elszámolni. Meg akartuk tudni, hogy mi lett a sorsa annak a közel másfél millió tesztnek, amelyekről a mai napig semmit nem tudunk, az ÁEEK azonban megtagadta ezen adatok kiadását.
     A Demokratikus Koalíció bírósághoz fordul, hogy megtudja, mi lett a sorsa az Állami Egészségügyi Ellátó Központnál eltűnt közel másfél millió tesztnek. Egy félreeső raktárban porosodnak a túlárazott lélegeztetőgépek mellett? Esetleg eladták őket külföldre jó pénzért? Netán magánegészségügyi szolgáltatóknak értékesítették, hogy onnan aztán visszavásárolhassuk hatósági áron, amit egyszer már kifizettünk? Vagy ezek a valóságban soha nem is léteztek, csak papíron, hogy hatalmas összegeket lehessen fizetni értük haveri vállalkozásoknak? Elég volt a lopásból, a titkolózásból és a pánikoló, káoszos kormányzásképtelenségből! Tudni akarjuk, hova lett az a másfél millió teszt, amiről titkolózik a kormány!

Kálmán Olga
A DK elnökségi tagja

Kálmán Olga sajtótájékoztatóját a DK Facebook-oldalán közvetítettük.

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.