OS Országos Sajtószolgálat
2021. január 21. csütörtök
Ismertető


2021. január 8., péntek 18:10

A Magyar Hollywood Tanács Egyesület közleménye
    Budapest, 2021. január 8., péntek (OS) - Nagydorogi lány a hollywoodi Hírességek sétányán... 120 éve, 1901. január 9-én Nagydorogon született Koncsics Vilma, aki később Bánky Vilma néven vált világhírű színésznővé. Munkásságának elismerése, hogy csillagot kapott a hollywoodi hírességek sétányán.

    120 éve, 1901. január 9-én Nagydorogon született Koncsics Vilma, aki később Bánky Vilma néven vált világhírű színésznővé. Munkásságának elismerése, hogy csillagot kapott a hollywoodi hírességek sétányán.
A Magyar Hollywood Tanács zoom beszélgetés során emlékezett meg az egyedülállóan nagyszerű némafilmszínészről, Bánky Vilmáról. Színészi pályafutása Budapesten kezdődött, majd Németországban, Ausztriában és Franciaországban készített filmekben folytatódott. Filmes karrierjének teljesen új szakaszát jelentette, amikor 1925-ben Hollywoodba szerződött. A leghíresebb amerikai színészek közé sorolják A fekete sas és A sejk fia című némafilmeknek köszönhetően, amelyekben Rudolph Valentino mellett szerepelt. Sok némafilm főszereplője volt.
A hangosfilmkorszak beköszöntével azonban Vilma Banky csillaga leáldozott. Készítettek vele még két "beszélő filmet", ezek azonban nem hozták meg a várt bevételt, ezért visszavonult a filmezéstől. Színpadon még szerepelt egy ideig, hiszen évekig játszott férjével a Broadway egyik színházában. Az 1930-as évektől már jobbára az üzleti élettel, ingatlanok adás-vételével foglalkozott, és közben segítette párja karrierjét, valamint hobbijának, a golfozásnak élt. Háza magyaroknak mindig nyitva állt.
    
     Kiadó: Magyar Hollywood Tanács Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.