2024. április 20. szombat

2021. január 9., szombat 11:28

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2021. január 9., szombat (OS) - Orbánék eszetlen hadjárata újabb szintre lépett - Veszélybe került a Csobánka téri szakrendelő felújítása

Az elmúlt hónapokban rengeteg szó esett arról, hogy Orbánék pánikkormánya nemhogy segítené a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe jutott településeket, hanem még szándékosan sanyargatja is azokat. A sorozatos megvonások miatt egyre jobban meg kell húzni a nadrágszíjat a III. kerületben, és most az egészségügyi ellátás is veszélybe került Orbánék miatt. December 31-én egyoldalúan módosították az Egészséges Budapest Program keretén belül megvalósítandó, a kerületi szakellátás modernizációjára irányuló fejlesztést, amely a Vörösvári úti és a Csobánka téri szakrendelő megújítását célozta. A pánikkormány döntése közel 3,5 milliárd forintot von el a kerületi egészségügy fejlesztésétől, továbbá egyoldalúan megemelik a kerületi önrészt is.

A Demokratikus Koalíció szerint elfogadhatatlanok az egészségügyet érintő durva megszorítások, amiket szisztematikusan alkalmaznak az önkormányzatoknál. A kerületek 2020. március óta embertelen harcot vívnak a normális ellátás fenntartásáért, de a pánikkormány egyre durvább akadálypályát épít, hogy szándékosan ellehetetlenítse a működésünket. Mi, európai magyarok nem fogadjuk, nem fogadhatjuk el ezt az egészségügyet érintő brutális megszorítást, amivel az itt élő emberek életét keserítik meg.

dr. Kiss László
Óbuda-Békásmegyer polgármestere, Demokratikus Koalíció

Kiss  László sajtótájékoztatóját a DK oldalán közvetítettük.
     Kiadó: Demokratikus Koalíció