OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2021. január 9., szombat 11:28

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2021. január 9., szombat (OS) - Orbánék eszetlen hadjárata újabb szintre lépett - Veszélybe került a Csobánka téri szakrendelő felújítása

    Az elmúlt hónapokban rengeteg szó esett arról, hogy Orbánék pánikkormánya nemhogy segítené a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe jutott településeket, hanem még szándékosan sanyargatja is azokat. A sorozatos megvonások miatt egyre jobban meg kell húzni a nadrágszíjat a III. kerületben, és most az egészségügyi ellátás is veszélybe került Orbánék miatt. December 31-én egyoldalúan módosították az Egészséges Budapest Program keretén belül megvalósítandó, a kerületi szakellátás modernizációjára irányuló fejlesztést, amely a Vörösvári úti és a Csobánka téri szakrendelő megújítását célozta. A pánikkormány döntése közel 3,5 milliárd forintot von el a kerületi egészségügy fejlesztésétől, továbbá egyoldalúan megemelik a kerületi önrészt is.

A Demokratikus Koalíció szerint elfogadhatatlanok az egészségügyet érintő durva megszorítások, amiket szisztematikusan alkalmaznak az önkormányzatoknál. A kerületek 2020. március óta embertelen harcot vívnak a normális ellátás fenntartásáért, de a pánikkormány egyre durvább akadálypályát épít, hogy szándékosan ellehetetlenítse a működésünket. Mi, európai magyarok nem fogadjuk, nem fogadhatjuk el ezt az egészségügyet érintő brutális megszorítást, amivel az itt élő emberek életét keserítik meg.

dr. Kiss László
Óbuda-Békásmegyer polgármestere, Demokratikus Koalíció


Kiss  László sajtótájékoztatóját a DK oldalán közvetítettük.
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.