OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2021. január 10., vasárnap 10:45

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye
    Budapest, 2021. január 10., vasárnap (OS) - A közszféra bércsökkentése folytatódik

        A kulturális dolgozók közalkalmazotti státuszának elvétele után a kormány újabb támadásra készül a közszférában dolgozók ellen. Sajtóértesülések szerint a Nemzeti Szociálpolitikai Intézet munkavállalói egyrészről elveszítik a kormánytisztviselői státuszukat, másrészt az elmúlt időszak kormányzati sarcolásai őket is utolérik: fizetéscsökkentéssel jár majd az új státusz.
     Az LMP egyedüliként szavazott nemmel erre a törvénymódosításra, hiszen a kulturális dolgozók és a szakképzésben dolgozók esetében már sajnálatos módon tapasztaltuk, hogy a kormány a fizetéscsökkentést nem egy lehetőségnek tekinti, hanem az egyetlen lehetőségnek, hiszen a Nemzeti Szociálpolitikai Intézet munkavállalói is elveszíthetik állásukat, ha nem fogadják el az EMMI ajánlatát.
     A zavaros helyzet tisztázása érdekében írásbeli kérdést nyújtottam be Kásler Miklós miniszternek, hogy egyértelműsítse a kormány szándékát, mert a jelenlegi helyzet alapján valójában újabb támadást hajtanak végre a közszféra ellen és újból a fenyegetés eszközeivel törekszenek egzisztenciális létbizonytalanságban tartani állami munkavállalókat.

Ungár Péter
országgyűlési képviselő (LMP)

     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.