OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2021. január 11., hétfő 11:34

A Változó Világ Mozgalomért Közhasznú Alapítvány közleménye
    Budapest, 2021. január 11., hétfő (OS) - A Változó Világ Mozgalom (VVM) a békét tartja a legfőbb jónak, annak megőrzését legfőbb kötelességünknek.

    Sajnos, reálisan értékelve az emberi civilizáció jelenlegi állapotát, be kell látni, hogy a fegyvermentes világ még igen távol van. Szégyenteljes, tragikus állapot. Ugyanakkor a fegyvermentes világ akár holnap is megjelenhet a Földön.
    Kialakítható olyan szerződés (Fegyvermentességi Világszerződés, FSZ), amely több ország számára lehetővé tenné a fegyverek kiiktatását az állami életben. Ez pedig kiegészíthető egy komplex és lendületes fejlesztési programmal. A szerződés lényege, hogy a résztvevő fegyvermentes országok lemondanak hadsereg tartásáról, a résztvevő garantáló országok vállalják, hogy minden eszközzel megvédik a fegyvermentes országok békéjét és területi sérthetetlenségét. Nyilvánvaló, hogy egy életképes megoldáshoz szükséges egy minimális országszám mind a két kategóriában, és bizonyára fontos lenne, hogy a garantáló országok között legalább kettő az ENSZ Biztonsági Tanácsának tagja legyen.
    A VVM-nak egy sor fontos részletre vonatkozóan van javaslata, de a projekt kidolgozásának – igen megtisztelő és lelkesítő – feladatát nem kívánja magának megtartani. Helyes lenne ezt az ENSZ-re, nagy szellemi és anyagi háttérrel rendelkező nemzeti vagy nemzetközi szervezetekre, de akár a potenciálosan érdekelt államokra bízni.
    Minél előbb és minél nagyobb számban jelenjenek meg a fegyvermentes világ szigetei fenyegetett és szenvedő Földünkön.

     Kiadó: Változó Világ Mozgalomért Közhasznú Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.