OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2021. január 11., hétfő 12:29

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2021. január 11., hétfő (OS) - A Kúria is írásba adta, hogy a kormány elnyomja a dolgozókat - A Demokratikus Koalíció kiáll a szakszervezetek mellett!

    A Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete és a Szociális Ágazatban Dolgozók Szakszervezete a kormány folyamatos időhúzása miatt fordult korábban a bírósághoz, ugyanis álindokokkal, felülről gyakorlatilag ellehetetlenítették a sztrájkot. A Kúria a szakszervezeteknek adott igazat, álláspontjuk szerint a kormány nem akadályozhatná a sztra´jkot.

A Demokratikus Koalíció kiáll a szakszervezetek mellett, és támogatja őket a kormány elleni harcban, ezért kezdeményezzük a sztrájktörvény módosítását és a folyamatos egyeztetést az érdekképviseletekkel. Orbánék kiskirályként uralkodnának, elnyomnák a munkaadókat és munkavállalókat, semmibe véve a szakszervezetek jogait. Mi, európai magyarok kiállunk a dolgozók mellett, mert nem Orbánék "nemzeti tőkésosztálya", vagy alkalmatlan intézkedéseik fogják kivezetni az országot a gazdasági válságot, hanem azok az emberek, akik valóban az előrejutásért dolgoznak nap, mint nap.

Nemes Gábor

A DK szakszervezeti és foglalkoztatási szakpolitikusa
    
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.