OS Országos Sajtószolgálat
2021. január 21. csütörtök
Ismertető


2021. január 11., hétfő 13:07

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2021. január 11., hétfő (OS) - Történelmi csúcson az államadósság - Évtizedekre adósította el az országot az Orbán-kormány

    Újabb szomorú rekord bizonyítja az orbáni pánikkormány hónapok óta tartó látványos összeomlását. Az államadósság, amelynek a csökkentése 2010-et megelőzően a Fidesz kampánytémája volt, ma jóval magasabb, mint akkor volt. Az összeget tekintve lassan kétszer akkora az államadósság, mint 2010-ben, mára pedig GDP-arányosan is rosszabb a helyzet: a világgazdasági válság után, 2010-ben 80,2% volt, most pedig már 81,2%. Orbán Viktor 2011-ben még úgy fogalmazott: "az államadósság nem közgazdasági probléma, hanem egy ellenség, amelyet ha nem győznek le, az ellenség győz le minket". Azt is elmondta a miniszterelnök, hogy “egy nemzetet kétféleképpen lehet leigázni, karddal vagy adóssággal". 2021-ben hazánkat legyőzte az államadósság, Magyarországot leigázták.

A Demokratikus Koalíció felszólítja Orbán Viktort, hogy álljon ki és magyarázza meg a 2010-es szintnél magasabb államadósságot: Ezzel Magyarországot leigázták, ahogy 2011-ben mondta? A DK szerint felháborító és szégyenletes, hogy a kormány a lopás és pár luxusberuházás kedvéért hosszú évekre eladósította az országot!

Varju László

A Parlament Költségvetési Bizottságának elnöke, a DK alelnöke

Varju László sajtótájékoztatóját a DK Facebook-oldalán közvetítettük.
    
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.