OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2021. január 12., kedd 11:48

A Wekerle Sándor Életművét Gondozó Kulturális és Tudományos Alapítvány közleménye
    Budapest, 2021. január 12., kedd (OS) - Felhívás Wekerle Centenáriumi Év meghirdetésére! Wekerle Sándor, a dualizmus korának kiemelkedő államférfija, Magyarország első polgári származású, háromszoros miniszterelnöke és számos jelentős állami és társadalmi tisztség betöltője halálának 100. évfordulója tiszteletére, emlékének ápolására 2021-ben WEKERLE CENTENÁRIUMI ÉV meghirdetését kezdeményezi a Móron alapított Wekerle Sándor Életművét Gondozó Kulturális és Tudományos Alapítvány.

    Wekerle Sándor kora kiemelkedő pénzügyi zsenije, innovátora és a haza szolgálatát minden körülmények között előtérbe helyező politikusa volt. Magyarország polgárosodása, gazdasági, intézményi és infrastrukturális fejlődésének számos eredménye kötődik nevéhez és tetteihez.
Az Alapítvány 2021-ben szülővárosában, Móron sokszínű - tudományos, művészeti és kulturális és hagyományőrző - rendezvénysorozatot szervez Wekerle Sándor tiszteletére.
Az Alapítvány ezúton kéri az állami, önkormányzati, szakmai, tudományos és civil szervezeteket, intézményeket a Wekerle Centenáriumi Évhez történő részvételre, önálló rendezvények, megemlékezések szervezésére.
Tegyünk közösen azért, hogy Wekerle Sándor életműve és személyes példája  a 21. században méltó helyet és elismerést kapjon nemzetünk történelmében!

     Kiadó: Wekerle Sándor Életművét Gondozó Kulturális és Tudományos Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.