OS Országos Sajtószolgálat
2021. január 16. szombat
Ismertető


2021. január 12., kedd 12:42

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2021. január 12., kedd (OS) - A kormány szüntesse meg az adatgyűjtést a koronavírus elleni oltás regisztrációs felületén!

    Az elmúlt hetekben rengeteg állampolgári megkeresés érkezett a DK-hoz, amely szerint sokan azért nem regisztrálnak az oltásra, mert nem akarják, hogy a kormány később visszaéljen az adataikkal egy kampány során. A vakcinainfo.gov.hu regisztrációs felületen a regisztrációnál egy olyan beixelendő rubrika is szerepel, hogy “későbbi kapcsolattartás céljából a megadott kapcsolattartási adataimat visszavonásomig kezeljék". Bár ennek a kipipálása nem kötelező, ezt sokan nem tudják, ezért inkább elállnak a regisztrációtól is. A kormány adatgyűjtési kísérlete végső soron azt eredményezi, hogy sokan nem regisztrálnak, pedig készek lennének beoltatni magukat.

A Demokratikus Koalíció követeli, hogy a kormány szüntesse meg az adatgyűjtést a koronavírus elleni oltás regisztrációs felületén! Tüntessék el az oldalról az adatvédelmi tájékoztató elfogadásán túli engedélykérést az adatok kezelésére! Adatgyűjtés helyett szorítkozzanak a tömeges oltásra való felkészülésre és ne csökkentsék a regisztrációba vetett amúgyis ingoványos bizalmat! Az egész ország érdeke, hogy minél többen regisztráljanak és éljenek az oltással. Nem szabad ezt kicsinyes politikai haszonszerzéssel és adatgyűjtéssel veszélyeztetni!

Varga Zoltán

A DK országgyűlési képviselője, a Népjóléti Bizottság tagja

Varga Zoltán sajtótájékoztatóját a DK Facebook-oldalán közvetítettük.
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.