OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2021. január 12., kedd 16:28

Az LMP - Magyarország Zöld Pártja közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. január 12., kedd (OS) - Mérgezik a környéket: sunyiban épít veszélyes üzemeket a kormány az érdi járásban -

    A hatalom, a gödi minta szerint eljárva, megint önkényesen döntött a helyben élők háta mögött egy őket érintő, fontos kérdésben. Erről tartott sajtótájékoztatót Tetlák Örs, Érd alpolgármestere, az LMP országos elnökségi tagja.

A dél-koreai Dongwha Electrolyte nagyvállalat egyszerre két, a gödi és a komáromi akkumulátorgyártó cégek alapanyag-szükségletét kiszolgáló üzemet épít a sóskúti ipari park szomszédságában: egy elektrolitgyárat és egy NMP újrahasznosító üzemet, az előbbi ráadásul felső küszöbértékű veszélyes üzemnek minősül.

Tetlák Örs szerint az üzembe tonnányi mérgező és veszélyes anyag kerül majd, például robbanószer is, ezek tárolása, mozgatása és szakszerű kezelése pedig számos kockázattal jár, ami már csak azért sem megnyugtató az itt élők számára, mert az üzemet a lakott területektől csak néhány száz méterre vagy maximum 1-2 kilométerre építik. Tárnok lakóházaitól például alig 1 kilométerre, míg Érd határától pedig 2 kilométerre épülnek fel az üzemek.

A helyi politikus szerint felháborító volt az egész eljárás. Nem kérdezték meg a helyieket arról, hogy egyáltalán szeretnék-e a beruházást, semmiről nem tájékoztatták őket, Miközben a hátuk mögött gőzerővel folyt a tárgyalás és a tervezés, majd az építkezés is elkezdődött.

     Kiadó: LMP - Magyarország Zöld Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.