2024. április 18. csütörtök

2021. január 13., szerda 10:11

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. január 13., szerda (OS) - Senki ne fagyjon meg a saját fűtetlen otthonában azért, mert nem tudja kifizetni a gáz- vagy a villanydíjat – Alapszolgáltatást, most!

A magyar lakosság nagyjából 10 százaléka nem, vagy csak súlyos áldozatok árán képes megfizetni közüzemi szolgáltatások olyan szintjét, ami a tisztességes életminőséghez szükséges. Ennek pedig tragikus következményei vannak, a Magyar Szociális Fórum adatai szerint december végéig 54 ember fagyott halálra Magyarországon, többségük a fűtetlen lakásukban.
     A válság miatt pedig a korábbinál is több embernek jelentenek kihívást a sárga csekkek, elsősorban annak a nagyjából 150 ezer embernek, aki már álláskeresési járadékot sem kap és semmilyen jövedelemmel, vagy megtakarítással nem rendelkezik. Ők már csak a magas fűtésszámlát kapják a Fidesztől.
     A kormány ugyanis nyerészkedik az energiaárakon, mivel a 30-40 forintos gázt 101 forintért adja a háztartásoknak. A szándékosan magasan tartott díjakkal pedig rengeteg ember megélhetését veszélyeztetik.
     Elég volt a fideszes harácsolásból! Egy világjárvány és egy gazdasági válság közepén nem hagyhatják teljesen kiszolgáltatva az embereket! Nem nézhetik ölbe tett kézzel, hogy emberek betegedjenek meg, vagy haljanak meg a hideg otthonaikban!

Kiadó: MSZP Országos Központ