OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető


2021. január 13., szerda 10:11

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. január 13., szerda (OS) - Senki ne fagyjon meg a saját fűtetlen otthonában azért, mert nem tudja kifizetni a gáz- vagy a villanydíjat – Alapszolgáltatást, most!

        A magyar lakosság nagyjából 10 százaléka nem, vagy csak súlyos áldozatok árán képes megfizetni közüzemi szolgáltatások olyan szintjét, ami a tisztességes életminőséghez szükséges. Ennek pedig tragikus következményei vannak, a Magyar Szociális Fórum adatai szerint december végéig 54 ember fagyott halálra Magyarországon, többségük a fűtetlen lakásukban.
     A válság miatt pedig a korábbinál is több embernek jelentenek kihívást a sárga csekkek, elsősorban annak a nagyjából 150 ezer embernek, aki már álláskeresési járadékot sem kap és semmilyen jövedelemmel, vagy megtakarítással nem rendelkezik. Ők már csak a magas fűtésszámlát kapják a Fidesztől.
     A kormány ugyanis nyerészkedik az energiaárakon, mivel a 30-40 forintos gázt 101 forintért adja a háztartásoknak. A szándékosan magasan tartott díjakkal pedig rengeteg ember megélhetését veszélyeztetik.
     Elég volt a fideszes harácsolásból! Egy világjárvány és egy gazdasági válság közepén nem hagyhatják teljesen kiszolgáltatva az embereket! Nem nézhetik ölbe tett kézzel, hogy emberek betegedjenek meg, vagy haljanak meg a hideg otthonaikban!

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.