OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2021. január 13., szerda 10:11

Az MSZP Országos Központjának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2021. január 13., szerda (OS) - Senki ne fagyjon meg a saját fűtetlen otthonában azért, mert nem tudja kifizetni a gáz- vagy a villanydíjat – Alapszolgáltatást, most!

        Az MSZP, mint szociáldemokrata párt szerint egy igazságos társadalomban elengedhetetlen, hogy a létfenntartáshoz minimálisan szükséges alapvető közszolgáltatásokhoz mindenki megfizethető áron hozzáférhessen.  Azt akarjuk, hogy senki ne fagyjon meg a saját fűtetlen otthonában azért, mert nem tudja kifizetni a gáz- vagy a villanydíjat, senki ne kerüljön emberhez méltatlan helyzetbe azért, mert nem tudja kifizetni a vízdíjat.
     Ezért az MSZP és a Párbeszéd olyan javaslatot nyújtott be, amely igazságos, sávos árrendszert és egy olyan rendszert vezetne be, amely a létfenntartáshoz szükséges minimális mértékéig megfizethető, az ivóvíz esetében jelképes áron, alanyi jogon biztosítja mindenki számára az alapvető közszolgáltatásokhoz való hozzáférést. Így sokkal olcsóbban, a jelenlegi díj feléért kapna´ a lakosság a létminimumnak megfelelő mértékű gáz-, és villanyszolgáltatást, a víz esetében pedig jelképes, egy forintos áron jutna mindenki havonta egy köbméterhez.
     Az MSZP szerint a biztos megélhetés és a tisztességes lakhatás mindenkinek jár, ezért szociáldemokrata pártként azért harcol, hogy a jövőben senki se kerüljön emberhez méltatlan helyzetbe azért, mert nem tudja fizetni a rezsit.

MSZP

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.