OS Országos Sajtószolgálat
2021. szeptember 28. kedd
Ismertető


2021. január 13., szerda 10:35

A Magyar Könyvelők Országos Egyesületének közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. január 13., szerda (OS) - Felesleges bürokrácia a katázásról való tájékoztatás!

        A katásoknak 2021.01.15-ig írásban tájékoztatniuk kellene az aktív partnereiket, hogy továbbra is kisadózók. A kivételezetteknek is tájékoztatást kell adniuk a partnereiknek! Ilyenek a költségvetési szerveknek dolgozó és a NEAK-tól folyósított bevételű katások, valamint a jogszabályban meghatározott díjszabás (pl. építőipari rezsióradíj) alapján katázók. Bár a mentesülőknél a partner írásos tájékoztatásának semmi értelme sincs, de a törvényben nincs rájuk (se) felmentés.
     Az MKOE becslése szerint negyedmillió katás érintett és nagyjából 1 millió tájékoztatásról lehet szó. Ez példátlan igény az állam részéről! A számításaink szerint, ha "csupán 500 Ft egy-egy ilyen tájékoztatás munkaráfordítási és közlési költsége, akkor az állam miatt a katásoknál félmilliárd forint plusz költség keletkezne, 2021.01.15-ig.
     Miközben a járvány tombol és az állam által elrendelt fölös adminisztráció nagyrészt szükségtelen, ezért minden érintett katást arra kérünk, hogy ne menjenek a postákra, hogy írásos tájékoztatást küldjenek a partnereiknek, de e-maileket, vagy elektronikusan aláírt iratokat se küldözgessenek a partnereiknek, ha amúgy rendszeresen számláznak nekik!
     A "KISADÓZÓ" kifejezést tartalmazó, partner felé kibocsátott számla is írásos tájékoztatás!
     Ezt a NAV részéről többen is elismerték telefonon - bár a hivatalos válasz még nem érkezett meg.

     Kiadó: Magyar Könyvelők Országos Egyesülete

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.