OS Országos Sajtószolgálat
2021. szeptember 16. csütörtök
Ismertető


2021. január 13., szerda 10:46

Szél Bernadett független országgyűlési képviselő közleménye (2. rész)
    Budapest, 2021. január 13., szerda (OS) -

        November 27-i adatkérésem megválaszolására 90 napot (!) kért az ORFK, mivel szerintük a válaszadás akadályozza a közfeladataik ellátását. Ehhez képest arra volt idejük, hogy készítsenek egy bűnügyi térképet, amin a novemberi korlátozások bűnözésre gyakorolt hatása látható. A megadott bűnözési kategóriákban visszaesést láthatunk: csökkent a garázdaságok, rendbontások, gépkocsi lopások, rablások, közterületen elkövetett bűncselekmények száma, azt viszont már nem tartotta fontosnak megmutatni a rendőrség, hogy mi a helyzet a korlátozások falakon belüli hatásával: a családon belüli erőszak, a szexuális erőszak és az emberölések adatait nem mutatja a térkép.
     A rendőrségnek nemcsak a javulást mutató adatokat kellene kitennie az ablakba, de az otthonok falain belül történő, romló tendenciát mutató családon belüli erőszak számait is. A kormánynak pedig az Isztambuli Egyezmény járvány idején való parlamenti elutasítása helyett hatékony intézkedésekkel kellene segítenie az otthonaikban bajba került embereket.

Szél Bernadett

     Kiadó: Dr. Szél Bernadett független országgyűlési képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.