OS Országos Sajtószolgálat
2021. november 29. hétfő
Ismertető


2021. január 13., szerda 13:47

Dúró Dóra független országgyűlési képviselő közleménye
    Budapest, 2021. január 13., szerda (OS) - Szabad szülészválasztást követel a Mi Hazánk

        A kismamák alapvető jogának tekinti a Mi Hazánk, hogy nőgyógyászt, szülészt választhassanak maguknak gyermekük világra hozatalához, ezért jogszabály-módosítást kezdeményezünk, és elvárjuk a kormánytól, hogy senkinek a lehetőségeit ne korlátozzák. Álszent dolog arra hivatkozni, hogy továbbra is lehet orvost választani: valójában nem várható el az orvosoktól ingyen, hogy állandó készenlétben legyenek, és munkaidejükön kívül is dolgozzanak.
     A minisztérium reakciója megtévesztő, hiszen úgy várnak el többletmunkát a szülészektől, nőgyógyászoktól, hogy azért semmilyen juttatást nem kaphatnak, és ez nem életszerű, sőt: valójában megszünteti a szabad orvosválasztást a szülések esetén. Ez kegyetlen és aljas, sőt anyaellenes, hiszen az orvos és a kismama kapcsolata itt rendkívül intim, és a szülés alkalmával olyan lelki és fizikai állapotba kerülnek a nők, amely különösen igényli a biztonságot és a törődést.
     A Mi Hazánk ezért azt javasolja: a szülészek és nőgyógyászok képezzenek kivételt az új szabályok alól, és átlátható módon legyen lehetőség arra, hogy ezt a plusz vállalást térítsék meg nekik. A hálapénz megszüntetésével egyetértünk, ám itt nem életszerű a szabályozás. Ezt mutatja, hogy sok nőgyógyász már most közölte a gondozott kismamákkal, hogy nem vállalják a szüléseiket, ami rendkívül aggasztó.

Dúró Dóra, a Mi Hazánk elnökhelyettese

     Kiadó: Dúró Dóra független országgyűlési képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.