OS Országos Sajtószolgálat
2021. november 29. hétfő
Ismertető


2021. január 13., szerda 13:51

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. január 13., szerda (OS) - Már az államtitkárokat is összezavarják a hazugságok a fideszes lélegeztetőgép-bizniszben

        Úgy tűnik, hogy a Külügyminisztériumban már azt sem tudják, hogy mikor éppen mit hazudtak, mivel egymásnak ellentmondó válaszokat adnak a lélegeztetőgépek beszerzésével kapcsolatos kérdésekre.
     Sztáray Péter államtitkár még augusztusban a lélegeztetőgépek rendkívül magas egységárát a megrendelt eszközök számának nagyságával magyarázta, azt állítva, hogy a mennyiség az egységárat is megemelte.
     Ehhez képest Magyar Levente államtitkár januárban már azt állítja, hogy az egységár nem volt magas.
     Az ellentmondás mellet van egy másik probléma is. Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ a "felfoghatatlan verseny" közepette is képes volt a korábbiakhoz hasonló áron megvásárolni neves gyártók lélegeztetőgépeit szakmai múlttal rendelkező cégektől. A minisztérium azonban ismeretlen, frissen alakult cégektől vásárolt jelentősen magasabb áron.
     Jó lenne, ha valamelyik államtitkár az újabb és újabb hazugságok kitalálása helyett inkább megmagyarázná, hogy mégis hogyan sikerült ezt a súlyos milliárdokba kerülő bravúrt összehozniuk.

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.