2021. november 29. hétfő

2021. január 13., szerda 13:51

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. január 13., szerda (OS) - Már az államtitkárokat is összezavarják a hazugságok a fideszes lélegeztetőgép-bizniszben

Úgy tűnik, hogy a Külügyminisztériumban már azt sem tudják, hogy mikor éppen mit hazudtak, mivel egymásnak ellentmondó válaszokat adnak a lélegeztetőgépek beszerzésével kapcsolatos kérdésekre.
     Sztáray Péter államtitkár még augusztusban a lélegeztetőgépek rendkívül magas egységárát a megrendelt eszközök számának nagyságával magyarázta, azt állítva, hogy a mennyiség az egységárat is megemelte.
     Ehhez képest Magyar Levente államtitkár januárban már azt állítja, hogy az egységár nem volt magas.
     Az ellentmondás mellet van egy másik probléma is. Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ a "felfoghatatlan verseny" közepette is képes volt a korábbiakhoz hasonló áron megvásárolni neves gyártók lélegeztetőgépeit szakmai múlttal rendelkező cégektől. A minisztérium azonban ismeretlen, frissen alakult cégektől vásárolt jelentősen magasabb áron.
     Jó lenne, ha valamelyik államtitkár az újabb és újabb hazugságok kitalálása helyett inkább megmagyarázná, hogy mégis hogyan sikerült ezt a súlyos milliárdokba kerülő bravúrt összehozniuk.

Kiadó: MSZP Országos Központ