OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2021. január 13., szerda 14:35

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2021. január 13., szerda (OS) - Újabb milliárdokat kaptak a turizmusban tevékenykedő fideszes oligarchák

        A 24.hu írta meg, hogy újabb milliárdokat osztott szét a kormány a turizmusban tevékenykedő fideszes oligarchák között. Másfél milliárdot kapott Fellegi Tamás volt fejlesztési miniszter érdekeltsége, közel egy milliárdot a Lázár János felügyelete alá tartozó Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság, de jutott pénz egy Seszták Miklós volt fejlesztési miniszter üzleti körébe tartozó vállalkozónak is. Ezek vissza nem térítendő támogatások, amelyeket a fideszes oligarchák rendre úgy kapnak meg a járvány kezdete óta, hogy nem kizáró ok, ha közben akár több száz munkavállalójukat is elbocsátják. Így tett Mészáros Lőrinc is már a járvány kezdetén, hiába kapott milliárdokat a kormánytól. Ez nem válságkezelés, ez egyszerű oligarchamentés, a magyarok pénzének nyílt szétlopása.
     A Demokratikus Koalíció szerint nem oligarchamentésre, hanem válságkezelésre; a magyar vállalkozások, a dolgozók, az elbocsájtottak, a családok és az idősek támogatására kellene költeni az adóforintokat. A DK EP-képviselőjeként és a Költségvetési Ellenőrzési Bizottság oligarchastruktúrák elleni harc jelentéstevőjeként arra fogok javaslatot tenni, hogy alaposan vizsgáljanak ki minden ilyen költést. Az EU nem az oligarcháknak és a milliárdos fideszes elitnek küldi a támogatásokat, hanem a tisztességes, becsületes magyar polgároknak.

Rónai Sándor
A DK EP-képviselője, az Európai Parlament Költségvetési Ellenőrzési Bizottságának tagja


     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.