OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2021. január 13., szerda 20:29

A Humusz Szövetség közleménye
    Budapest, 2021. január 13., szerda (OS) - Felismerve felelősségünket az élővilág és benne az ember jövője iránt nem mehetünk el szó nélkül az úton-útfélen felhalmozódó hulladékhegyek mellett. A Break Free From Plastic nemzetközi mozgalom magyar tagjaként a Humusz Szövetség az újrahasználatra bíztatja a magyar társadalmat a #WeChooseReuse kampányhoz való csatlakozással.

    A kampány célja ráirányítani a figyelmet a hulladékmegelőzés egy rendkívül fontos szegmensére, az újrahasználatra. A megelőző magatartás elterjedésének eléréséhez a kampányban részt vevő szervezetek nemcsak a problémát teszik az asztalra, hanem a megoldás eszközeit is. A tudatos fogyasztói magatartás nem csupán egyéni, közösségi és nemzeti érdekünk, hanem globális emberi felelősségünk is. A tét nem kevesebb, mint az élhető és egészséges bolygó továbbörökítése az utánunk jövő generációk számára.
A #WeChooseReuse kampány a Szövetség honlapja mellett közösségimédia-felületein folyik. A Szövetség arra bíztat mindenkit, hogy a honlapján elérhető kötelezettségvállalást olvassák el, és ha egyetértenek, írják is alá. 2021 januárjában a Szövetség közösségimédia-felületein 8 üzenetet tesz közzé az újrahasználat témájában, a téma továbbgondolására ösztönözve az embereket.
Kérjük mindazok együttműködését, akik egyetértenek a Humusz Szövetség és a #WeChooseReuse kampány céljaival, hogy megosztásaikkal segítsék az üzenet minél szélesebb körhöz való eljutását.

További információk a Humusz Szövetség weboldalán olvashatók.
    
     Kiadó: Humusz Szövetség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.