OS Országos Sajtószolgálat
2021. január 16. szombat
Ismertető


2021. január 14., csütörtök 09:01

Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom közleménye
    Budapest, 2021. január 14., csütörtök (OS) - A minimálbér nem lehet éhbér! Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom döbbenettel látja, hogy a kormány nem képes a sarkára állni, és rendezetlenül hagyja a 2021-es minimálbér ügyét.

    A munkaadóknak nyilván az a legkényelmesebb, ha diktátumként ragaszkodnak a maguk gyalázatos, mindössze 3 %-os emelési ajánlatukhoz, holott a szakszervezetek 5 %-os követelése is a megélhetési infláció alatti.
Az IgenSzolidaritás álláspontja szerint egy hazafias kormány nem engedheti meg magának a jelenlegi szégyenteljes alkudozást, hanem beavatkozna a dolgozók oldalán.
Az IgenSzolidaritás megerősíti törekvését, hogy kormányra kerülése estén úgy emelné meg a minimálbért, hogy annak nettó összege legalább 200.000 forint/hó legyen.
     Kiadó: Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.