OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2021. január 14., csütörtök 17:13

A Párbeszéd közleménye
    Budapest, 2021. január 14., csütörtök (OS) - Perre visszük Bayer Zsolt vári lakásának ügyét

    A Budavári Önkormányzat feljelentést tesz a Bayer Zsolt nevéhez köthető lakáscserék miatt, mert nemrég elkészült az a jogi szakvélemény, amely szerint a kerületet anyagi hátrány érte.

Mint ismeretes, 2020 szeptemberében Bayer Zsolt publicista interjút adott az Azonnali nevű hírportálnak, amelyben lényegében saját maga nyíltan elismerte, hogy a törvény kijátszásával jutott budavári lakáshoz. Az interjút követően ígéretet tettem, hogy önkormányzatunk megvizsgálja a Bayer Zsolthoz köthető lakásszerződéseket – ahogyan felülvizsgáljuk az összes gyanús szerződést is, amelyet az előző fideszes polgármester kötött.

A jogi szakvélemény Bayer ügyében nemrég készült el. A szakértők megítélése szerint a kerületet hátrány érte, a lakáscsere színlelt volt, Bayer Zsolt pedig – az általa adott interjú alapján – ennek tökéletesen tudatában volt. A szakvélemény alapján Bayer Zsolt családjának lakásbérleti ügyét perre visszük.

Az általam vezetett I. kerületi önkormányzat az előző, fideszes vezetéstől örökölt bérlakás-szerződések visszásságait kezdettől fogva a jog erejével kívánja rendezni. A 2019.évi önkormányzati választások után azonnal megkezdtük a szerződésállomány felülvizsgálatát, és 2020 nyarán az önkormányzat több polgári peres eljárást is megindított színlelt lakáscserék ügyében. E folyamat része a Bayer-ügyben tett jogi lépésünk is, amelynek folyamatáról a nyilvánosság előtt beszámolunk.

Váradiné Naszályi Márta
I. kerületi polgármester

     Kiadó: Párbeszéd

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.