OS Országos Sajtószolgálat
2021. január 16. szombat
Ismertető


2021. január 14., csütörtök 17:40

A Falvak Kultúrájáért Alapítvány közleménye
    Budapest, 2021. január 14., csütörtök (OS) - A Magyar Kultúra Napja (január 22.) alkalmából újabb négy ifjúsági közösség részesül Örökség serleg elismerésben.

    A Falvak Kultúrájáért Alapítvány és a Magyarország Felfedezői Szövetség a Magyar Kultúra Napja (január 22.) alkalmából Örökség serleg elismerést adományoz:
       46. számmal: a Kozmutza Flóra Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola, Kollégium és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény Készségfejlesztő Iskolája Szövőszakának a "Sajátos nevelési igényű gyermekek kulturális hagyományokkal történő példamutató neveléséért";
       47. számmal: Tápiómente Táncegyüttes ifjúsági tánccsoportjainak (Nagykáta) "A Tápiómente kultúrájának ápolásáért";
       48. számmal: Véménd Német Nemzetiségi Tánccsoportjának (Véménd) "A német nemzetiség kulturális örökségének ápolásáért";  
       49. számmal: a hetényi Tarczy Lajos Alapfokú Iskola Kincskeresőinek (Hetény, Szlovákia) "A helyi értékek feltárásáért és példamutató ápolásáért".  

Az érvényben lévő járványügyi intézkedések alapján – feltételezve az egészségügyi helyzet lényeges javulását – az elismerések átadása Budapesten, a "Hősök Napja" nyitóeseményeként megrendezésre kerülő XXV. Magyar Kultúra Napja Gálán lesz.  

Bővebb információ alapítványunk weboldalán olvasható.

     Kiadó: Falvak Kultúrájáért Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.