OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2021. január 15., péntek 09:51

A Fidesz-frakció közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. január 15., péntek (OS) - Bajkai István országgyűlési képviselő közleménye - DK-s amnézia Erzsébetvárosban

        Niedermüller parkolóhely megváltási mutyija nyitotta meg a lehetőséget a Wichmann kocsma épületének elbontására, a DK-s polgármester most már nem emlékszik a saját aláírására.
     A napokban bejárta a sajtót a Kazinczy utca 55. számú épület bontásának ügye. Ennek kapcsán az önkormányzat is megszólalt és a kormányhivatalt, illetve a Fideszt hibáztatta az épület bontása, valamint a szálloda beruházás kapcsán. Niedermüller Péter és csapata csak egy alapvető dolgot felejtett el megemlíteni. Mégpedig azt, hogy az építési engedélyezés előszobájának tartott parkolóhely megváltási megállapodást ő maga hagyta jóvá a veszélyhelyzet első időszakában. Az előterjesztést még az akkori jobbkeze és párttársa, az áramlopáson kapott Borka-Szász Tamás vezette Pénzügyi és Kerületfejlesztési Bizottság véleményezte.
     Niedermüllerék vélhetően szabálytalanul jártak el a parkolóhely megváltás kapcsán. A baloldali vezetésű bizottság  előterjesztése szerint a hotel beruházást egyszerűen "diákszállóként" értelmezték, amellyel a leendő tulajdonos sokkal jobban járt anyagilag, de a kerületet kár is érhette. A törvényi előírások szerint hotel beruházás esetén 11 db parkolóhelyet kellett volna létesíteni, ill. megváltani, míg ez diákszálló esetén csupán 3 db parkolóhelyet jelent.

     Kiadó: Fidesz-frakció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.