OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2021. január 15., péntek 09:51

A Fidesz-frakció közleménye (2. rész)
    Budapest, 2021. január 15., péntek (OS) - Bajkai István országgyűlési képviselő közleménye - DK-s amnézia Erzsébetvárosban

        A Niedermüller-féle önkormányzat hozzájárult ahhoz is, hogy az építtető valójában csak egy darab parkolóhelyet építsen meg az egyébként is parkolóhelyek szűkében lévő kerületben, a másik 2 parkolóhelyet pedig megváltsa. Így lett a parkolóhely-megváltás végösszege csupán 5.588.000 Ft a 30.734.000 Ft helyett, csaknem 25 millió forinttal megrövidítve Erzsébetváros költségvetését. Bár a műszaki leírásból egyértelműen látszik, hogy nem diákszállóról van szó, az előterjesztés mégis a kedvezményes, diákszállókra vonatkozó díjjal számolt, amelyet Niedermüller a veszélyhelyzet alatt egyszemélyi döntéssel, felelőtlenül jóvá is hagyott. Ennél is érdekesebb, hogy Niedermüllerék néhány hét múlva megemelték a parkolóhely megváltási díjakat, így darabonként 2,2 millió forint helyett már 4 milliót kellett volna fizetni érte. Ez azt jelenti, hogy akár az eredeti bevétel tízszeresét – majd 56 millió forintot - is beszedhetett volna a kerület.
     Jól látszik az egész folyamatból, hogy Niedermülleréknek a vállalkozó felé hajlott a keze, a vállalkozó jól járt, a kerület pedig veszített Niedermüllerék eljárása miatt.
     Úgy tűnik, hogy Niedermüller Péter és csapata kollektív amnéziában szenvednek és a sárdobálás közben megfeledkeztek róla, hogy valójában az ő parkolóhely megváltási mutyijuk tette lehetővé ezt a diákszállónak álcázott hotel beruházást.

     Kiadó: Fidesz-frakció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.