OS Országos Sajtószolgálat
2021. február 25. csütörtök
Ismertető


2021. január 15., péntek 11:52

A Miniszterelnökség közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. január 15., péntek (OS) - Folytatódik a hazai kastélyok és várak rekonstrukciója, több megújult létesítmény is megnyílik 2021-ben

        A Nemzeti Kastélyprogram és a Nemzeti Várprogram 2021-ben is nagy múltú hazai kastélyok és várak felújításával folytatódik. A jelenleg is tartó felújítási munkálatok és az épületekben lévő kiállítások kialakítása mellett idén megkezdődhetnek a történelmi épületek átadásai is a nagyközönség számára. A 2016-ban indult műemlékrekonstrukciós projekt keretében 18 kastély és 12 vár újul meg.
     Tavaly 12 műemlék turisztikai fejlesztése kezdődött el, és idén is több kastély és vár felújításának alapkőletételére kerül sor, elsőként Nagycenken, a Széchenyi-kastélyban, majd a fertőd–eszterházai Esterházy-kastélyban, a szécsény-benczúrfalvai Benczúr-kúriában, a geszti Tisza-kastélyban, és a szécsényi Forgách-kastélyban, de elindulnak a kisvárdai vár és a sárospataki Rákóczi-vár várfalának műemléki felújítási munkái is.

     Kiadó: Miniszterelnökség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.