OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2021. január 16., szombat 12:18

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2021. január 16., szombat (OS) - A DK petíciót indít, hogy ne lehessen olyan kínai vakcinával oltani Magyarországon, amelyet nem engedélyezett az Európai Gyógyszerügynökség!

        A magyar kormány láthatóan eldöntötte, hogy az Európai Gyógyszerügynökség által ellenőrizetlen, engedély nélküli, bizonytalan hatékonyságú, kivizsgálatlan, ismeretlen tartalmú és működésű kínai vakcinával akar tömegesen oltani Magyarországon. Ez nem csak felelőtlen és veszélyes, de az lesz a vége, hogy még kevesebben oltatják be magukat. Mivel a DK oltáspárti politikai közösségként fontosnak tartja, hogy minél többen beoltassák magukat, szeretnénk megakadályozni, hogy a kínai vakcina kormányzati propagálása miatt csökkenjen az oltási kedv.
     A Demokratikus Koalíció online petíciót indít, hogy ne lehessen olyan kínai vakcinával oltani Magyarországon, amelyet nem engedélyezett az Európai Gyógyszerügynökség! A DK petíciója a mai napon indul, a pontos szövege: “Tiltakozom az ellen, hogy Magyarországon olyan kínai vakcinával oltsanak, amelyet nem engedélyezett az Európai Gyógyszerügynökség!" Azt is szeretnénk elérni, hogy legyen választási szabadsága az embereknek, dönthessenek ők, hogy melyik vakcinát akarják maguknak beadatni. Emellett követeljük, hogy a kormány fejezze be az oltási hajlandóságra káros kínai vakcina-kampányt!

Varga Zoltán
A DK országgyűlési képviselője, frakciószóvivő, a Népjóléti Bizottság tagja

Varga Zoltán sajtótájékoztatóját a DK Facebook-oldalán közvetítettük.

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.