2021. február 25. csütörtök

2021. január 18., hétfő 14:31

Az MSZP Országos Központjának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2021. január 18., hétfő (OS) - Ne a tanárokon spóroljon a kormány! A járvány alatt mindenkinek járjon a 100%-os táppénz!

A tanárok hibáztatása nyilvánul meg abban is, hogy a kormány továbbra sem akarja egyszerűsíteni a 100%-os táppénz megítélésre vonatkozó szabályokat. Továbbra is marad a feleslegesen elnyújtott folyamat, amely során a kormányhivatal állapítja meg, hogy a pedagógus a munkájából kifolyólag betegedett-e meg.

Az MSZP még novemberben törvényjavaslatot nyújtott be arról, hogy kapjanak 100%-os táppénzt azok, akik koronavírussal fertőződtek meg. Azonban a kormánypárti többség erről még tárgyalni sem hajlandó. Miért jó az a kormánynak, ha a betegeknek az egészségük mellett még a megélhetésük miatt is aggódniuk kell? Talán a Fidesznek a kétharmad birtokában nehézséget jelent a törvénymódosítás?

Az MSZP szerint, mindent meg kell tenni annak az embertelen helyzetnek az elkerülése érdekében, hogy a munkavállalóknak dönteniük kelljen az anyagi biztonságuk és a saját, vagy mások egészsége között. Ezért továbbra is azt javasoljuk, hogy automatikusan kapjanak a fizetésük 100 százalékának megfelelő táppénzt mindazok, akik igazoltan koronavírus-fertőzöttek, vagy karanténba kényszerülnek.

MSZP

Bővebb információ: Bangóné Borbély Ildikó, országgyűlési képviselő