OS Országos Sajtószolgálat
2021. február 25. csütörtök
Ismertető


2021. január 18., hétfő 14:31

Az MSZP Országos Központjának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2021. január 18., hétfő (OS) - Ne a tanárokon spóroljon a kormány! A járvány alatt mindenkinek járjon a 100%-os táppénz!

    A tanárok hibáztatása nyilvánul meg abban is, hogy a kormány továbbra sem akarja egyszerűsíteni a 100%-os táppénz megítélésre vonatkozó szabályokat. Továbbra is marad a feleslegesen elnyújtott folyamat, amely során a kormányhivatal állapítja meg, hogy a pedagógus a munkájából kifolyólag betegedett-e meg.

Az MSZP még novemberben törvényjavaslatot nyújtott be arról, hogy kapjanak 100%-os táppénzt azok, akik koronavírussal fertőződtek meg. Azonban a kormánypárti többség erről még tárgyalni sem hajlandó. Miért jó az a kormánynak, ha a betegeknek az egészségük mellett még a megélhetésük miatt is aggódniuk kell? Talán a Fidesznek a kétharmad birtokában nehézséget jelent a törvénymódosítás?

Az MSZP szerint, mindent meg kell tenni annak az embertelen helyzetnek az elkerülése érdekében, hogy a munkavállalóknak dönteniük kelljen az anyagi biztonságuk és a saját, vagy mások egészsége között. Ezért továbbra is azt javasoljuk, hogy automatikusan kapjanak a fizetésük 100 százalékának megfelelő táppénzt mindazok, akik igazoltan koronavírus-fertőzöttek, vagy karanténba kényszerülnek.

MSZP

Bővebb információ: Bangóné Borbély Ildikó, országgyűlési képviselő
     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.