OS Országos Sajtószolgálat
2021. február 25. csütörtök
Ismertető


2021. január 18., hétfő 14:35

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleménye
    Budapest, 2021. január 18., hétfő (OS) - Az egyetemek dönthetnek a modellváltás lehetőségéről - Ismét álhíreket terjeszt a baloldali média. A HVG állításaival szemben az egyetemek szenátusai hozhatnak döntést az újabb lehetséges modellváltásokról.

    Stratégiai cél, hogy a hazai felsőoktatás versenyképességét rugalmasabb és kiszámíthatóbb működési környezet növelje a magyar fiatalok magas színvonalú, korszerű képzése érdekében. Az ágazatot irányító minisztérium az idén kezdődő uniós pénzügyi ciklushoz igazodva egyezteti az intézményekkel stratégiai és fejlesztési terveiket. A kormány kizárólag az egyetemi szenátusok kezdeményezése esetén tárgyal majd a modellváltásról.

Az ellenzéki álhírgyár nem éri be a koronavírus-járvánnyal szembeni védekezés hátráltatásával, hazugságokat terjeszt az új egyetemi fenntartói modell kialakításával kapcsolatban is. Pedig a minisztériumi prezentációból kiollózott dián jól látható, hogy a kormányzati döntéshozatali folyamat csak a szenátus kezdeményezésére, egyetemi döntést követően indulhat el.  

Az innovációs tárca azon dolgozik, hogy az egyetemek központi szerepet töltsenek be a kutatás-fejlesztésben és innovációban, vállalati és nemzetközi kapcsolataik tovább erősödjenek. A magyar egyetemek oktatási színvonalának növelésével, minőségi képzési infrastruktúrájának felépítésével Magyarország regionális tudásközponttá válhat.


     Kiadó: Innovációs és Technológiai Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.