OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2021. január 18., hétfő 19:56

A Társadalmi Hasznosságú Befektetők Egyesületének közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. január 18., hétfő (OS) - Magyarország első rovaripari befektetésével itthon is fellendülhet a dollármilliárdokat érő rovarfehérje üzlet: 570 millió forintot kapott a Grinsect

    A THBE egyik tagjától, a társadalmi, illetve környezeti hatást teremtő vállalkozásokba fektető Impact Venturestől kapott seed befektetésből 2022-re egy napi 6 tonnás élő lárva kapacitású, automatizált fekete katonalégy tenyésztő és feldolgozó üzem épül, mellyel a régió meghatározó rovaripari vállalkozásává válhat a Grinsect. A tőkebevonással a rovarfehérjét előállító vállalkozás célja a kapacitásbővítésen túl az értékesítés fellendítése, a további hazai és nemzetközi terjeszkedés, valamint korunk egyik legégetőbb problémája, a környezeti terhelés jelentős csökkentése. 2020-ban a pandémiás helyzet ellenére az agrárium területén úttörőnek számító fiatal vállalkozás, a Grinsect meghatározó mérföldkövet ért el azzal, hogy létrehozta az ország első - és eddig egyetlen - NÉBIH engedéllyel rendelkező rovarfehérje előállító kisüzemét, most pedig Magyarország első rovaripari kockázati tőkebefektetésében részesült. A fokozott környezeti terhelés és az agráriumban fellelhető véges erőforrások különösen felértékelik ezt a fiatal szektort, a benne rejlő pénzügyi potenciál pedig különösen vonzó a befektetői szféra számára. A régióban most születnek az első komolyabb iparági felfedezések, itthon pedig az első befektetések.

     Kiadó: Társadalmi Hasznosságú Befektetők Egyesülete

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.