2024. április 19. péntek

2021. január 18., hétfő 19:56

A Társadalmi Hasznosságú Befektetők Egyesületének közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. január 18., hétfő (OS) - Magyarország első rovaripari befektetésével itthon is fellendülhet a dollármilliárdokat érő rovarfehérje üzlet: 570 millió forintot kapott a Grinsect

A THBE egyik tagjától, a társadalmi, illetve környezeti hatást teremtő vállalkozásokba fektető Impact Venturestől kapott seed befektetésből 2022-re egy napi 6 tonnás élő lárva kapacitású, automatizált fekete katonalégy tenyésztő és feldolgozó üzem épül, mellyel a régió meghatározó rovaripari vállalkozásává válhat a Grinsect. A tőkebevonással a rovarfehérjét előállító vállalkozás célja a kapacitásbővítésen túl az értékesítés fellendítése, a további hazai és nemzetközi terjeszkedés, valamint korunk egyik legégetőbb problémája, a környezeti terhelés jelentős csökkentése. 2020-ban a pandémiás helyzet ellenére az agrárium területén úttörőnek számító fiatal vállalkozás, a Grinsect meghatározó mérföldkövet ért el azzal, hogy létrehozta az ország első - és eddig egyetlen - NÉBIH engedéllyel rendelkező rovarfehérje előállító kisüzemét, most pedig Magyarország első rovaripari kockázati tőkebefektetésében részesült. A fokozott környezeti terhelés és az agráriumban fellelhető véges erőforrások különösen felértékelik ezt a fiatal szektort, a benne rejlő pénzügyi potenciál pedig különösen vonzó a befektetői szféra számára. A régióban most születnek az első komolyabb iparági felfedezések, itthon pedig az első befektetések.

Kiadó: Társadalmi Hasznosságú Befektetők Egyesülete