OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2021. január 19., kedd 08:21

Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom közleménye
    Budapest, 2021. január 19., kedd (OS) - Havi 100.000 forint nettó minimumjövedelmet! - Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom a terebélyesedő szociális válság egyik ellensúlyaként azt szorgalmazza, hogy minden felnőtt állampolgár számára biztosítva legyen a létminimum körüli jövedelem, azaz havi nettó 100.000 forint.

    A párt programjában “szociális minimumjövedelemként" szereplő intézkedés feltételhez kötött kiegészítő juttatás. A feltételek: betöltött 18. életév, és az, hogy az illetőnek legyen valamilyen jövedelme, amit annak mértékétől függetlenül nettó 100.000 forintra kell emelni.
Huszti Andrea, a párt elnöke leszögezte: “Tarthatatlan, hogy százezrek nyomorogjanak. Kismamák, nappalis diákok, pályakezdők és nyugdíjasok, valamint közmunkások, bejegyzett álláskeresők, otthonápolók, alkalmi dolgozók, csökkent munkaképességűek, rokkantak, továbbá bárki, akinek van valamekkora jövedelme, de az a létminimum, azaz szimbolikusan 100.000 forint alatti. A hazai teljesítményünk és az EU segítsége bőségesen fedezni tudja a különbözeteket."
Az IgenSzolidaitás számításai szerint az éves szinten hozzávetőlegesen 300 milliárd forintot kitevő intézkedés nagyságrendje annak az összegnek felel meg, amit a kormány felesleges és használhatatlan lélegeztető gépekre szórt el. “Ha az meg se kottyant, akkor ez nagyon is járható." – tette hozzá Szanyi Tibor, a párt miniszterelnök-jelöltje.
     Kiadó: Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.