OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2021. január 19., kedd 11:58

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2021. január 19., kedd (OS) - A kormány még arra is képtelen, hogy megszervezze az idősotthonokban az oltást- Szombathelyen napok óta hiába várják a vakcina-szállítmányt

    A Fővárosi Önkormányzat Szombathelyi Idősek Otthonában a mai napig közel kétszázan várják a koronavírus elleni vakcinát, miután az utolsó pillanatban ismeretlen okból lemondták a másnapra tervezett oltást. Miközben Müller Cecília az elmúlt napokban arról tájékoztatta a közvéleményt, hogy 51 ezer ember beoltására alkalmas oltóanyag érkezett Magyarországra, továbbra sem tudni, hogy mi lett az idősek otthonába szánt szállítmánnyal. Mégsem érkezett meg? Másnak volt rá szüksége, vagy nem tudták megszervezni az oltást?

A Demokratikus Koalíció szerint felháborító, hogy Orbánék pánikkormánya még arra is képtelen, hogy az idősotthonokba megfelelő számú vakcinát eljuttasson. Nem lehet büntetlenül veszélyeztetni senkinek az életét, nem lehet büntetlenül szórakozni senkivel! Pontos és hiteles tájékoztatásra van szükség, nem pedig a pánikkormány kapkodására és káoszra! Ideje lenne végre befejezni a mellébeszélést, és tisztességesen megszervezni az idősotthonok lakóinak és az ott dolgozóknak a vakcina beadását, mert minden perc számít, és minden késlekedés emberi életekbe kerül!

Gy. Németh Erzsébet

Budapest szociális ügyekért is felelős főpolgármester-helyettese, a DK alelnöke

Gy. Németh Erzsébet sajtótájékoztatóját a Demokratikus Koalíció Facebook-oldalán közvetítettük.

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.